SZEPSI

Hivatalos weboldal

[top-4]
Slovenský jazykMaygyarul
Városi televízió
Miként intézzük
Betöltendő állások
Városi rendőrség
Művelődési Központ

A helyiségek, amelyek összekötnek bennünket elnevezésű projekt

14.07.2021 8:32
Május végén a helyiségek, amelyek összekötnek bennünket elnevezésű projekt a Norvég pénzügyi alapnak köszönhetően 616 520 € értékben  nyert támogatást. A projekt összkiadása 725 318 €, amelyhez a város a tartalékalapból merítve 15 %-ban járul hozzá, mint társfinanszírozó. A szerződést a napokban készítik elő aláírásra.
Világos célja a projektnek, hogy a fiatalok és gyermekek számára létrejöjjön egy multifunkciós központ, amely egy irányító központ is lesz egyben a további központok számára, akik Szepsiben és a környéken a gyermekekkel dolgoznak.
„Egy olyan központunk lesz, ahol a történelemre, a régi és új tradíciókra alapozva feltárjuk az értékeket. Ezen a helyen be tudjuk mutatni azokat az embereket, akik a város életében oly fontos szerepet töltöttek be. A legfontosabb pedig, hogy ezt a fiatal generációnak fogjuk bemutatni – hogy büszkék legyenek elődeinkre és lehet, hogy azok tetteikből valamit tanulunk is” – körvonalazta a központ munkájának távlati terveit Szepsi város polgármestere Borovský Slavomír.
Az egykori mozi felújításával az első szinten egy előcsarnok, egy multifunkciós csarnok jön létre, amely mint egy nyelvi központ, könyvtár, médiakönyvtár fog működni, valamint ezen a szinten helyet kap a raktár és higiéniai helyiségek. A második szinten egy galéria, olvasótermek lesznek kialakítva és a látogatók, a személyzet számára kijelölt helyiségek. A teljes felújítás egy kültéri terasszal és épülettel számol – ezekre a munkálatokra a 2. ciklusban kerül sor, amely nem része a projektnek. Minden helyiség a nem formális találkozóknak ad otthot és a hasznosan eltöltött szabadidőt fogja szolgálni.
A projekt célja, hogy a Szepsiben és a város környékén működő gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozó központok között segítse az együttműködést és színvonalas szolgáltatást nyújtson más területen is.
A projektnek 8 fejlesztési tevékenysége van, amelyek az infrastruktúrára, a kommunikációra, a sportra, a tanulásra, a művészetekre és hagyományokra összpontosítanak. Az eredmény az ifjúsági munka fejlesztésének új koncepciója is lesz.
A projekten belül a fő tevékenységet Szepsi városon kívül a további három partner fogja garantálni: a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont, Mecenzéf város és a BAFF SA polgári társulás.
A projekt társpartnerei: a Szepsi Közösségi Központ, a Szepsi Kulturális Központ, a szepsi Sportklub, a szepsi Művészeti Alapiskola, a 3 szepsi városi óvoda és a mecendzéfi Általános Iskola.
A projekt 30 hónappal a szerződés aláírása után valósul meg.

MEGHÍVÓ